Nožići tj. “žileti”

November 3, 2009 in Klasično brijanje, Slideshow by inemet

I tako Mr. M mi je nastavio da priča dalje o nožićima. Samo mogu da dodam da sam sve lično probao osim Feather-a, i da je moj izbor Wilkinson.

Jos jedna stvar je bitna: nozici. Nisu svi isti. Ja sam probao Wilkinson (nemacki je. On mi najvise prija – jako je ostar), Mem super-silver platinum (domaci, nova poboljsana verzija. Proizvodi Impa iz Zemuna. Koristim i njega jer je jezivo ostar, mada malo grublji od Wilkinsona), Bic chrom platinum (zuta kutija, francuski, tup), Bic Astor (crvena kutija, francuski, tup), Gillette stainless (crvena kutija, ruski, tup), Gillette platinum (plava kutija, ruski, tup), Gillete Rubi super-platinum (siva kutija, ruski, odlican, ali ga nema vise. Isao je u kutiji za plasticnim brijacem), Feather (zuta kutija, japanski, jezivo ostar i preskup. Narucio sam od Lija, tek da vidim zasto ove nozice hvale. Medjutim, tesko je izdrzati svakodnevno brijanje sa njim), Dorco (zelena kutija, turski, prosecan, kupljen sa Feather nozicima, tek da mi savest bude mirna). Treba da znas da je veoma nezahvalno procenjivati kvalitet nozica. To je kao i izbor zvucnika. Zvucnici se moraju poslusati, jer usi nisu iste. Ni brada ni koza nisu iste.

Bilo koji brijac da uzmes, vodi racuna, da zastita mora biti bolja, jer nozic je sada direktno oslonjen na kozu. Pene nisu najbolja zastita. Gel je bolja. Sapun takodje pruza sjajnu zastitu, kao i krema. Pravljenje sapunice je posebna prica. Ako te interesuje, ima dosta na forumu, a mozes i da me pitas. U svakom slucaju, nemoj da menjas puno varijabli, jer ako nesto ne bude islo kako treba, neces znati zbog cega je i sta treba da popravljas.

Nemoj da se zuris zbog rodjendana. Napravi dobar izbor, pa da posle rodjendana napravis sjajnu prekretnicu u zivotu. Zena nece imati nista protiv BBS (baby-butt smooth) lica. Umalo da zaboravim – nemoj da kupujes komplete – brijac, cetka, stalak i posuda za pravljenje pene. Postoje bolje, a jeftinije kombinacije.

I na kraju, adekvatan citat iz filma „Matrix“:

„This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill – the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill – you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.“

Srecan rodjendan!

Pozdrav,
mr M.