Potraga za savršenim brijanjem … prvi deo

August 24, 2008 in Kako početi by inemet

Moja priča sa brijanje je počela, ako se dobro sećam još u 8. razredu osnovne škole kada sem dobio one prve momačke brčiće. Dugo su odolevali zafrkavanju drugara i ponekog nastavnika, ali sam ih na početku srednje škole zbog prve devojke obrijao. :)

Mogu vam reći nešto: Osoba na koju mislite prilikom brijanja je ona prema kojoj gajite prijatne emocije u tom trenutku.

Od tog trenutka počela je moja brijačka karijera i svi su izgledi da će trajati do kraja života (pošto sam postao elektroinženjer, a ne popa ili neki drugi bradonja).

Znate šta mi je otac uvek govorio kada me je video sa onom musketarskom bradicom : “Sine brada se nosi zbog zvanja(popovi), stanja (doktori, akademici, umetnici i sl) ili sranja (foliranti, šmekeri tj. ja)

U početku brijanje nije predstavljalo problem, slaba i retka brada koja je sporo rasla i koža lica bez pubertetskih bobuljica omogućili su mi da se obrijem jednom u dve nedelje sa tatinim klasičnim brijačem. Dobio sam samo jedan savet, da se prvo brijem niz dlaku pa ako treba onda kontra. Posle brijanja sam koristio tatin Brion. Naravno vrlo brzo sam kupio svoj pribor i svoju kozmetiku. Koliko se sećam za prve brijača sam koristo neke plastikanere koje nam je u velikoj kesi dodosio ujak iz Amerike. To su kako sam kasnije video bili BIC i Gilete plastični brijači koji su se kod nas mnogo kasnije pojavili.

Vremenom je brada jačala i opstajala sve gušća i čini mi se da i to radi i sada sa 35 godina.

Sećam se da sam kupio neku električnu rusku mašinicu koja je bila za mene pravo razočaranje, nakon toga sam stekao odbojnost prema tim aparatima. (verovatno neopravdano jer ih milioni ljudi i sada koriste)

Nakon srednje škole došao je fakultet i 90-te godine nemanja svega. Kada se pokušam setiti tog vremena imam poprilične blokade u sećanju, znate već zašto :(

U drugom delu ove priče pokušaću se setiti tih vremena, piramide za oštrenje žileta i sl.

.